ویژگی های یک سایت خوب چیست؟

ویژگی های یک سایت خوب چیست؟

تاریخ : دوشنبه 07 مهر 1399 زمان : 14:09 | بازدید : 44
نویسنده : Admin | نظرات (0)

چند زبانه بودن و تشخیص نیازهای مخاطبان : ویژه گی یک سایت خوب

 

پرتال اينترنتي بايد مخاطب مدار باشد.

 

يکي از ابتدايي ترين انتظاراتي که از يک سايت اينترنتي مي شود داشت، مخاطب مداري پرتال است. يک سايت، در دنياي اينترنت، بايد مانند يک سازمان، مخاطب خود را بشناسد و تلاش کند براي حفظ و نگهداري اين مخاطب. اگر پرتالي به هر دليلي، قادر به حمايت از مخاطبان خود و شناسايي راه هايي براي حفظ و تعامل اثربخش با جامعه طرفداران خود نباشد ، در واقع در چشم انداز خود با شکست رو به رو خواهد شد. حفظ مخاطب و ارتقاي آن، بديهي ترين اصلي است که در چشم انداز پرتال هاي اينترنتي موفق، مشاهده مي شود. سايت هاي بزرگ اينترنت، از هر تلاشي براي حفظ مخاطب خود فروگذاری نمي کنند.

 

چند زبانه بودن و تشخیص نیازهای مخاطبان : ویژه گی یک سایت خوب

 

 ارائه سرويس هاي مختلف و فراهم کردن بسترهايي براي ارتباط دو طرفه با جامعه مخاطبان پرتال، برجسته ترين رفتار سازماني پرتال هاي موثر وب در يک دهه اخير بوده است. مخاطب را بايد حفظ کرد و به نيازهاي آن پاسخ داد. اگر مخاطبي به سايت اي ميل ارسال کند و شما در جواب، او را به موضوعات حاشيه اي و غير مرتبط در فضاي سنتي ارجاع دهيد، در واقع شانس مشاهده مجدد سايت توسط اين مخاطب را از دست خواهيد داد.

 

اگر به يک نشاني پست الکترونيک، مخاطبي مکاتبه کند و اي ميل برگشت بخورد، وجهه سايت مورد ترديد قرار خواهد گرفت. متاسفانه در برخي از سايت هاي دولتي ايران نيز، چنين موضوعي به وفور مشاهده مي شود. پرتالي که صفحه ارتباط با ما الکترونيکي نداشته باشد، مسئولان پرتال مجهول الهويه باشند، اطلاعات ارائه شده در پرتال نسخه قابل پرينت نداشته باشد و بارگذاري صفحات، کند و تک زبانه باشد ، معمولا در مخاطب مداري با مشکل جدي مواجه خواهند بود. سايتي که قصد دارد آگهي اينترنتي دريافت کند، اما قادر نيست تا يک پست الکترونيکي مشخصي براي اين کار تعبيه کند و با مخاطبان رايزني بکند و فضاي مشخصي در پرتال براي آگهي ثابت و چرخشي در نظر نگرفته باشد، نمي تواند درآمد زايي کند. از سويي، پرتالي که بدون اطلاع از جامعه مخاطبان، به توليد محتواي پراکنده در سايت اهتمام مي ورزد، مثال ديگري از سايت هاي بي تدبير هستند.

 

 سايت هايي که مخاطب را نمي شناسند و در واقع، دنياي اينترنت را شلوغ کرده اند. حتي اگر سايت اينترنتي مربوط به يک شرکت خدماتي کوچک راه اندازي مي کنيد، بايد تلاش کنيد تا اطلاعاتي در پرتال ارائه شود که خواننده را براي ارتباط با شرکت ترغيب و تشويق کند. مثلا اگر در زمينه خدمات بيمه و ماليات فعاليت داريد، اصلا بد نيست که فايل هاي اطلاعاتي و خواندني درباره مباني بيمه و ماليات و مسائل ضروري که همواره مخاطبان با آن رو به رو هستند، در بخش اطلاعاتي پرتال ارائه کنيد. با اين کار، در موتورهاي جست وجو نيز نمايه مي شويد و بيننده درخواهد يافت که با مجموعه اي علمي و صاحب اطلاع طرف هست.

 

هر کسب و کار پيش پا افتاده و عادي در دنياي سنتي را مي توان با اطلاعات جامع و ابزارهاي مالتي مديا، به پرتالي پر مخاطب و کسب و کاري فعال در دنياي وب مبدل کرد. تنها بايد راه و رسم کسب و کار آنلاين را خوب بدانيد و به مشتري و مخاطبان احترام بگذاريد. تفاوت مشتري سنتي با مشتري آنلاين آن است که مشتري سنتي، معمولا از يک شهر و شهرهاي اطراف به سمت کسب و کار روزانه شما مراجعه مي کند اما در دنياي مجازي، کاربري از کشور برزيل يا چين نيز مي تواند مشتري بالقوه يا بافعل شما باشد.

 

پس بايد به همه اين مخاطبان توجه کنيد. براي همين است که همواره پيشنهاد مي کنيم، حداقل يک صفحه براي معرفي پرتال به زباني غير از فارسي (انگليسي) در پرتال راه اندازي کنيد تا مخاطبان غير فارسي زباني که اتفاقي به پرتال مراجعه کرده اند نيز، از کليات خدمات شما اگاه شوند. شايد مخاطب آينده شما شوند..  پس تلاش کنيد تا هر سايتي با هر هدفي که راه اندازي مي کنيد، مخاطب مدار باشيد و ابزارها و روش هايي خلاقانه براي تعامل با کاربران و حفظ ارتباط با آن ها بر اساس مواردي که در بخش هاي ديگر کتاب به آن اشاره مي شود، در دستور کار قرار دهيد. اینکه بخش contact us و حتی about us باید اطلاعات خوبی برای معرفی سایت و ابزارهایی برای ارتباط مخاطبان با مجموعه عوامل سایت داشته باشد، مسائلی است که همواره تئوریسین های طراحی وب به آن اشاره می کنند و باید مد نظر قرار بگیرد. همه این مسائل کوچک، المان هایی از وجهه موفق یک سایت خوب است.

 

ویدئویی که در زیر ارائه شده است، به زبانی ساده و آسان، نکات بسیار مهم در مدیریت وب سایت برای تازه واردن به کسب و کار اینترنت آموزش داده می شود. نکاتی که در این ویدئو ارائه شده است در واقع توسط یک فرد با تجربه به زبان انگلیسی در دسترس می باشد.

 

 

 

 پرتال اينترنتي بايد چند زبانه باشد.

 

ما در دنيايي زندگي مي کنيم که اقلا شش زبان در دنيا، زبان هاي زنده و متداول است. زماني، زبان چيني را اصلا مردم نمي شناختند و علاقه اي هم به شناخت آن نداشتند. اما وقتي کسب و کار چيني و Made in China  دنيا رو به فزوني گذاشت، دنيا به اين نتيجه رسيد که براي ارتباط با يک و نيم ميليارد نفر، بد نيست که زبان چيني که کاربرد فزاينده اي در صنعت و کسب و کار دارد، يادبگيرد.

 

اکنون، پرتال هاي معروف و مشهور و پر مخاطب خبري و خدماتي و غير خدماتي وب، نسخه اي به زبان چيني نيز در اختيار دارند. چين واقعيتي است در دنياي سنتي و حتي در دنياي ديجيتال. اگر کسب و کاري داريد که مخاطبانش، بدون مرز هستند و هر نقطه اي از جهان، مي تواند مخاطب شما باشد (مانند سايت هاي خبري، اطلاع رساني، معرفي محصول و امثالهم)، نسخه چيني براي پرتال شما مي تواند نقش برگ برنده را ايفا کند. پرتالي که فقط به زبان فارسي يا فقط به زبان انگليسي باشد، پرتالي خواهد بود که ميليون ها بيننده وب را از دست خواهد داد.

 

 از دست دادن ميليون ها بيننده، يعني از دست دادن ميليون ها کليک و شانس کم درآمد زايي. امروزه چند زبانه بودن يک پرتال، از معمولي ترين انتظارهايي است که مخاطبان يک سايت، از آن دارند و اين، يک انتظار به جا مي باشد. هر پرتالي که به زبان انگليسي يا فرانسوي يا اسپانيولي يا حتي چيني راه اندازي شود، شانس مشاهده آسان آن توسط درصد قابل ملاحظه اي از جمعيت کره زمين وجود خواهد داشت.

 

پس راه اندازي يک سايت بر اساس حداقل دو زبان، موضوعي است که بايد در دستور کار وب مستر پرتال هاي امروزي قرار بگيرد. نياز نيست کل سايت و صدها صفحه به زبان دوم ترجمه شود. گاهي اوقات، چند صفحه به زبان هاي اصلي، مي تواند فرصتي براي تعامل بهينه با مخاطبان مختلف باشد و آن ها را براي ارتباط و تعامل دو سويه با سايت ترغيب و تشويق کند. اين قضيه براي سايت هاي خدماتي و ارائه دهنده اطلاعات صنعتي و تجاري و آموزشي، بسيار مهم است.

 

 افرادي که امروزه به امر طراحي و راه اندازي يک سايت يا وبلاگ روي مي آورند، بايد بدانند که با بيش از دو ميليارد مخاطب با سواد از 5 قاره جهان با زبان ها و تصورات مختلف رو به رو هستند و اين امر، وظيفه فعالان صنعت ديجيتال را سنگين مي کند. وقتي پرتالي به بيش از يک زبان راه اندازي شود، اين موضوع دور انديشي مديران پرتال را نشان مي دهد که قصد دارند کسب و کار خود را به بيرون ار مرزهاي جغرافيايي يک زبان خاص سوق دهند.

 

زبان دوم، فرصت سازي دوم است که توسط آن، مخاطبان بيش تر، تبليغات بيش تر و توليد محتواي بيش تر براي کسب و کار پرتال فراهم مي شود. فرصت آفريني ايجاد شده توسط زبان هاي مختلف در يک سايت اينترنتي، پتانسيل بالقوه اي است که مي تواند ضريب مخاطب پذيري پرتال را افزايش داده و بازارهاي مختلفي را به سمت و سوي کسب و کار پايگاه رهنمون کند. در نهايت يکي از رازهاي طراحي پرتال موفق، توجه به امر چند زبانه بودن است.

ارسال نظر برای این مطلب


کد امنیتی رفرش